Kvašáky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
B0329e90.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 30m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • uhorky
  • 5 - 6 lístkov chrenu
  • 4 ríbezľové listy
  • 4 listy z viniča
  • kôpor
  • 2 hlávky cesnaku
  • 40 g soli na 1 liter vody
  • 1 lyžica cukru
  • môžete použiť pre chuť aj zelko alebo deko

Postup prípravy

1. Krok

Uhorky si namočíme do studenej vody na 4 hodiny..Potom obrežeme oba konce ,a uhorky natláčame do pohárov v ktorých nám budú kvasiť..Predtým si však na dno pohára uložíme pár z pripravených lístkov, celé strúčiky cesnaku a kôpor..

2. Krok

Rozvaríme si vodu podľa potreby,a na každý liter si odmeriame 40 g soli, a 1 lyžicu cukru..Povaríme až kým sa cukor a soľ nerozpustí a zalejeme uhorky..

3. Krok

Na vrch pohára taktiež poukladáme listy a uhorky zalievame tak, aby boli celkom zaliate a voda presahovala až nad ne..

4. Krok

Pohár prekryjeme len utierkou alebo viečkom ktoré nám pohár neuzavrie , ale len prekryje..

5. Krok

Uhorky sa dajú jesť už po troch dňoch ale najlepšie sú po týždni kvasenia..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?