Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kuracie prsia vo vínovo hríbovej omáčke

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Bea92cec.jpg
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:

Suroviny

  • 550 ml suchého bieleho vína
  • 30 g sušených bielych hríbov
  • 4 kuracie prsia bez kože
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 180 g hladkej múky
  • 70 ml oleja
  • 100 g slaninky
  • 450 g hríbov najlepšie hnedých (dubáky)
  • 1 šalotka
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 2 - 3 štipky oregana
  • 45 g masla
  • petržlenová vňať

Postup prípravy

1. Krok

Sušené hríby zalejeme vínom a privedieme do varu..Necháme variť 6 - 8 minút kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.

2. Krok

Kuracie prsia si nakrájame na rezne ..Tie cez fóliu jemne naklepeme osolíme a okoreníme.

3. Krok

Vín si scedíme a huby vyžmýkame.K vínu pridáme vývar a privedieme k varu a necháme variť 10 - 12 minút aby nám zostalo cca 300 ml tekutiny.

4. Krok

Múku si dáme do misky .Rozpálime si na panvici olej a kuracie rezne obaľujeme v múke a sprudka opekáme z oboch strán na oleji..

5. Krok

Slaninku si nakrájame na malé kocky a opečieme ju na tej istej panvici v tom istom výpeku ako sme opekali prsia.Pridáme nakrájané čerstvé hríby a vydusíme vodu.Potom huby preložíme do misky a do panvice pridáme trchu oleja a nakrájanú šalotku na jemnúčko.Orestujeme, pridáme pretlak a pretlačený cesnak, ptom podlejeme zredukovaným vínovým vývarom , citrónovú šťavu oregano a huby so slaninkou.

6. Krok

Akonáhle sa nám omáčka začne variť pridáme aj kuracie prsia.prevaríme a trochu povaríme.pridáme plátky masla na zjemnenie, a dochutíme podľa potreby..Podávame kuracie prsia preliate omáčkou ako príloha je vhodná ryža ale aj zemiaky.Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenvou vňaťou.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...