reklama:

Kuracie mäso v medovo-horčičnej omáčke

Kuchyňa:
Náročnosť:
Chicken
  • Kusov: 1-5
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 1:20 h
reklama:
reklama:

Kuracina sa  stala  súčasťou  nášho  stola ,nielen  kvôli  cene,  jemnej  chuti ,ale  hlavne pre rýchlosť prípravy  .

Ja  vám  ponúkam  recept Kuracieho  mäsa  v  horčičnej  omáčke.

Jedlo  môžete  pripravovať z  rôznych  častí  kuraťa. Nielen  z  krídel  a stehien,ale  samozrejme  aj  z  pŕs.

Suroviny

  • 1 kg kuracích stehien, krídel alebo pŕs
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžica horčičných semien
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice rastlinného oleja (najlepšie olivový)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • karI korenie

Postup prípravy

1. Krok

Marináda: Zmiešame med, horčicu, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie, kari korenie s olejom a cesnakom.

2. Krok

Umyté a osušené kuracie prsia si dáme do vyššej misy .Zalejeme marinádou a premiešame. Je dôležité, aby sme kuracinu marinovali niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

3. Krok

Pred prípravou si mäsko naukladáme na pekáč. Rúru predhrejeme na 180 °C.

4. Krok

Pečieme asi 1 hodinu a sem tam podejeme marinádou.

5. Krok

Ak chcete mať na kuriatku chrumkavú kôrku, pridajte pred dopečením na stupňoch alebo prepnite na grilovanie.

6. Krok

Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?