Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krupicové halušky – do polievky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Plnene palicky recovered recovered.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gutekueche.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 250 ml mlieka
  • 60 g masla
  • 80 g krupice
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • štipka muškátového orieška
  • 1 liter vývaru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr v hrnci privedieme do varu mlieko a maslo.

2. Krok

Teraz prisypte krupicu a nechajte ju variť, kým sa zmes neuvoľní od okraja hrnca – neustále miešajte. Potom odstavte a nechajte zmes vychladnúť.

3. Krok

Potom do vychladnutej hmoty vmiešame vajíčko, soľ a muškátový oriešok.

4. Krok

V hrnci priveďte vývar do varu. Medzitým si pomocou dvoch malých lyžičiek odkrajujte krupicu a vytvarujte z nej halušky. Pred naklepávaním namočte lyžičky zakaždým do horúcej vody, aby halušky ľahko zišli z lyžičky..

5. Krok

Keď vývar vrie, znížte oheň na stredný plameň. Potom vložte krupicové halušky a nechajte ich asi 10 minút variť, kým nevyplávajú na povrch.

6. Krok

Nakoniec ich vyberte dierovanou lyžicou a nechajte odkvapkať na sitku..

reklama:

Krupicové halušky by mali mať vzdušnú konzistenciu. Pokiaľ ide o výdatnú polievku, uprednostňuje sa krupica z tvrdej pšenice. Jemná pšeničná krupica je vhodná do halušiek, ktoré sa neskôr budú kúpať v sladkých ovocných polievkach.

V závislosti od účelu sa do krupice môžu pridať čerstvé bylinky, ako je petržlenová vňať alebo pažítka, alebo čerstvo nastrúhaný parmezán alebo korenie, ako je kurkuma alebo chilli.

K čistej hovädzej alebo slepačej polievke sa hodia halušky s petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Ochutené parmezánom zjemnia akúkoľvek paradajkovú polievku alebo zelenú bylinkovú polievku.

Krupicová hmota na malé halušky sa dá pripraviť, zamraziť a v prípade potreby rozmraziť .

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

625 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.