Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krtinec na plechu (bezlepkový)

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krtko.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 8 vajec
  • 130 g práškového cukru
  • 50 g kakaa
  • 50 g masla
  • Krém:
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 30 g bielej čokolády
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 40 g hustého bieleho jogurtu
  • 1 plátok želatíny
  • 20 g mliečnej čokolády
  • 4 banány
  • 1 citrón
  • 1 vanilkový lusk
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite výrobou piškóty. Rozpustite maslo. Oddeľte bielka od žĺtkov. Zo štyroch bielkov a práškového cukru vyšľaháme penu. Pridajte žĺtky a pokračujte v šľahaní, kým sa nespoja. Potom nalejte maslo, pridajte kakao a jemne premiešajte stierkou.

2. Krok

Obdĺžnikovú tortovú formu (asi 25 x 30 cm) vymastíme maslom. Dno vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne vylejeme cesto a pečieme pri 180°C 20-25 minút.

3. Krok

Medzitým si pripravte krém. Namočte želatínu. Smotanu (120 ml) vyšľaháme s práškovým cukrom do polotuha. Druhú smotanu (60 ml) uvarte v malom hrnci. Pridáme nalámanú čokoládu (bielu), jogurt, vyžmýkanú želatínu, vanilkový lusk vyškriabaný a všetko stierkou premiešame, kým krém nebude hladký.

4. Krok

Jogurtový krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ho spojte s predtým vyšľahanou smotanou a prešľahajte metličkou. Nakoniec nastrúhajte mliečnu čokoládu na strúhadle a pridajte do krému .

5. Krok

Upečenú piškótu vyberte z plechu a otočte. Teraz opatrne odstráňte pergamen. Narežeme boky a vydlabeme stred opatrne (odložíme si omrvinky). Plech umyte, osušte a spodok opäť vyložte pergamenom. Na spodok opäť dáme piškótu.

6. Krok

Banány ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a poukladáme na piškótu. aby nám nestmavli pokvapkáme ich citrónovou šťavou.. Zalejeme pripraveným krémom , posypeme omrvinkami z piškóty ktoré najemno medzi prstami ešte premrvíme a dáme do chladničky minimálne na 2 hodiny. Podávame dobre vychladené.

reklama:
Krtko1.jpg
www.przepisy.pl
Krtko2.jpg
www.przepisy.pl
Krtko3.jpg
www.przepisy.pl
Krtko5.jpg
www.przepisy.pl
Krtko6.jpg
www.przepisy.pl
Krtko7.jpg
www.przepisy.pl

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

280 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.