Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krehké pečivo základný recept

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehke pecivo zakladny recept.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gutekueche.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 60
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 380 g masla
  • 500 g hladkej múky
  • 5 žĺtkov
  • 180 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy dáme najskôr maslo a cukor a na najvyššom stupni šľahača vyšľaháme na svetlý krém.

2. Krok

Potom veľmi rýchlo striedavo vmiešame žĺtky a múku. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte na hodinu do chladničky, aby sa cesto lepšie vyvaľkalo a nelepilo sa na valček.

3. Krok

Potom predhrejeme rúru na 160°C teplovzdušnú a dva plechy vystelieme papierom na pečenie.

4. Krok

Teraz posypte pracovnú dosku múkou, vyvaľkajte cesto na hrúbku asi 3 mm a vykrajujte ľubovoľné tvary (napr. hviezdičky). Surové koláčiky ukladajte na plechy na pečenie a nechajte medzi nimi malý priestor.

5. Krok

Odkrojky z cesta opäť vymiesime, vyvaľkáme, opäť vykrajujeme sušienky a ukladáme na plechy.

6. Krok

Koláčiky pečieme v predhriatej rúre na strednom stojane po dobu asi 15 minút do zlatista.. Potom necháme vychladnúť na mriežke, poprášime práškovým cukrom alebo zalejeme polevou.

reklama:

Tipy :

Vaječné žĺtky a múka by sa mali  len krátko premiesiť, inak by sušienky boli veľmi tvrdé.

Náš tajný tip pre obzvlášť jemné pečivo a svetložltú farbu: Uvarené žĺtky, musia byť vychladnuté, rozdrvte a vmiešajte do cesta.

Môžete to urobiť tak, vajcia  oddeľte, žĺtky opatrne vložte do vriacej, mierne osolenej vody a uvarte na tvrdo. Vaječné bielka použite napríklad na lahodné mandľové makrónky .

Nakoniec vychladnuté pečivo poprášte práškovým cukrom. Chutia veľmi jemne s citrónovou polevou .

Deti sa tešia na veľa farebných cukrových perličiek alebo čokoládových posýpiek.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

352 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.