reklama:

Kráter

Krater kolac
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 1:10 h
  • Hotové Za: 2:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 250 g cukru a podľa chuti do pudingu
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dcl oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 9 dcl mlieka
  • 4 vanilkové cukre
  • 2 vanilkové pudingy
  • 4 dcl kyslej smotany

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si uvaríme puding z 8 dcl mlieka a 2 pudingov. Necháme vychladnúť pod fóliou.

2. Krok

Vyšľaháme najskôr bielka a v inej miske si potom šľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom. Potom pridáme všetko ostatné (okrem kyslej smotany a práškového cukru) a nakoniec zľahka primiešame bielka.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený papierom alebo vymastený a vysypaný múkou. Do cesta veľkou lyžicou hádžeme uvarený vychladnutý puding.

4. Krok

Pečieme v predhriatej rúre cca 30-40 minút.

5. Krok

Medzitým si urobíme omáčku z kyslej smotany a z práškového cukru. Koláč pred dopečením polejeme omáčkou a pečieme ešte 10 minút.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?