reklama:

Králik na dubákoch

Kuchyňa:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 1:20 h
  • Hotové Za: 1:50 h
reklama:
reklama:

kedysi boli králiky často na našich stoloch, dnes už je to skôr delikatesa….

Suroviny

  • králik
  • dubáky
  • 2 cibule
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • slanina
  • soľ, mleté čierne korenie, rasca
  • bravčová masť

Postup prípravy

1. Krok

na prípravu tohto jedla potrebujeme hlbokú nádobu s pokrievkou vhodnú do rúry, ja používam liatinový hlboký kastról s pokrievkou

2. Krok

cibuľu nakrájame na mesiačiky, očistené menšie dubáčiky prekrojíme na polovicu, alebo na štvrťky a navrstvíme do pekáča. Pridáme 2-3 strúčky cesnaku.

3. Krok

králika naporcujeme, preložíme obyčajnou údenou slaninkou, osolíme, okmínujeme, okoreníme a uložíme na vrstvu dubákov. Pridáme zo dve lyžice bravčovej masti, podlejeme vodou (takmer zalejeme) a dáme do vyhriatej rúry dusiť.

4. Krok

keď sa mäso oddeľuje od kosti, vyberieme ho, šťavu zredukujeme a ak treba dochutíme

5. Krok

podávame s varenými zemiakmi

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?