Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kozácke čapice

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kozácke čapice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 16
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 200 g polohrubej múky
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • štipka soli
  • 120 g práškového cukru
  • 6 lyžíc mlieka
  • krém:
  • 2 dcl mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 100 g masla alebo margarínu
  • 100 g práškového cukru
  • trochu rumu
  • Poleva:
  • 80 g strúhaného kokosu
  • 90 g horkej čokolády
  • trochu masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si žĺtka od bielkov.Zmiešame si v miske múku, s práškom do pečiva a s kakaom.Pridáme aj štipku soli.

2. Krok

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny.Potom pridáme mlieko,a zmes múky.Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

3. Krok

Na plech vyložený s papierom na pečenie vylejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C 20 - 25 minút.

4. Krok

Pripravíme si krém.Uvaríme si z mlieka a múky hustú kašu ktorú necháme úplne vychladnúť.Potom vyšľaháme maslo s cukrom do peny.Vmiešame múčnu kašu do hladkého krému.

5. Krok

Z upečeného cesta vykrajujeme kolieska, ktoré dve k sebe spájame pripraveným krémom.Krémom natrieme aj boky koláčikov, a tie potom obaíme v kokose.

6. Krok

Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s trochou masla.Namáčame vrcholy čapíc a odkladáme na tanierik aby čokoláda stuhla.Potom dáme do chladničky.

7. Krok

Veľkosť plechu aby boli čapice akurát, ani vysoké ani nízke je 20 x 36..Koliesko by malo mať v priemere 4 cm..Zbytky s piškóty môžete použiť na rumové guľky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

10 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11226 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: , ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies