Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kórejský kurací šalát

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Korejska mrkva.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 200 g kuracích pŕs
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice oleja
  • soľ a chilli podľa chuti
  • koriander podľa chuti
  • 1 lyžica jablčného octu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si všetky ingrediencie, ktoré potrebujete. Ošúpte cibuľu. Mrkvu umyte pod tečúcou vodou a ošúpte ju. Na tento šalát sa najlepšie hodia kuracie prsia. Treba ich umyť pod tečúcou vodou a vysušiť papierovými utierkami, aby sa pri príprave mäso nedusilo, ale opekalo. Jablčný ocot môžete nahradiť octom z bieleho vína.

2. Krok

Kuracie prsia nakrájame na tenké dlhé pásiky, dochutíme soľou a korením. Pridajte jablčný ocot a sušený mletý koriander. Netreba pridávať koriander, ale podľa mňa je to presne to korenie, ktoré je na kórejskú mrkvu ideálne. Prísady premiešajte, misku potiahnite potravinovou fóliou a marinujte pri izbovej teplote 20-30 minút.

3. Krok

Medzitým si nakrájame zeleninu. Nakrájajte mrkvu na tenké, dlhé prúžky. Čím tenšie je mrkva nakrájaná, tým mäkšia bude po upražení. Ak máte špeciálne strúhadlo na mrkvu, môžete ho použiť (koréjské rezance). Cibuľu nakrájajte na tenké polovičné krúžky.

4. Krok

Zeleninu opečte na nepriľnavej panvici s 1 polievkovou lyžicou. zeleninového oleja. Môže to trvať rôzne dlho, kým zelenina vo vnútri úplne zmäkne, v závislosti od toho, ako ju máte na hrubom nastrúhanú. Zeleninu som restovala asi 7 minút. Zeleninu počas restovania pravidelne premiešajte, aby sa nespálila. Keď sú mrkva a cibuľa pripravené, presuňte ich do samostatnej misky a na chvíľu odložte.

5. Krok

Zahrejte 2 polievkové lyžice oleja v samostatnej nepriľnavej panvici. Potom smažte prsia na strednom ohni do zlatista. Prsia som piekla odokryté asi 10 minút.

6. Krok

V šalátovej mise zmiešajte restovanú zeleninu a kuracie mäso, premiešajte. V tejto fáze môžete šalát dodatočne osoliť a pridať viac slnečnicového oleja.

7. Krok

Hotový šalát môžeme posypať sezamovými semienkami a ozdobiť čerstvým koriandrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

141 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.