Kôprovníky aj pre vegánov

Náročnosť:
_DSC0463 monk
  • Kusov: 18
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Tieto kôprovníky som piekla v čase, keď som ešte konzumovala aj kalsickú smotanu kyslú. Dnes ich už pripravujem iba vegan 😉

Suroviny

  • múka špaldová hladká 250g
  • múka špaldová celozrnná 150g
  • soľ nerafinovaná morská 2 ČL
  • droždie čerstvé 1/2 kocky
  • voda teplá prevarená 250ml
  • Zmes vegan:
  • jogurt biely sójový
  • sójakrém AB
  • kôpor čerstvý nasekaný
  • Zmes smotanová:
  • smotana kyslá
  • kôpor čerstvý nasekaný

Postup prípravy

1. Krok

Cesto som dala vymiesiť a vykysnúť do pekárničky na chlieb. Potom som ho vybrala, jemne premiesila ručne, rozvaľkala a vykrajovala kolieska. Dnom pohára som v strede zatlačila na plochu.

2. Krok

Do "jamiek" som dala kôprové zmesi: vľavo vegan a vpravo smotanová.

3. Krok

Nechala som ešte chvíľku podkysnúť a dala piecť do vyhriatej rúry na 225°C asi 15 minút. Z uvedeného cesta mi vyšlo 17 kusov + jeden väčší zo "zbytkového" cesta...

4. Krok

Je možné urobiť aj bryndzovníky takýmto spôsobom, môžete zmiešať s pažítkou ;-

5. Krok

Dobrú chuť 🙂

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?