Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koložvárska kapusta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
10974626_984356178258847_3755808676434748125_o
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 150 g ryže
  • 600 g mletého bravčového mäsa
  • 1 veľkú cibuľu
  • drvenú rascu
  • 1 lyžičku červenej sladkej papriky
  • 1lyžička masla
  • 4 strúčky cesnaku
  • 150 g špekáčiek
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • masť
  • tuk na vymastenie pekáča
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ryžu si umyjeme a dusíme tak ako sme zvyknutý.

2. Krok

Kým sa nám ryža dusí, nakrájame nadrobno cibuľu, speníme ju na oleji a pridáme mleté mäso.Opečieme, osolíme a necháme 20 minút dusiť. Podľa potreby mäso podlejeme vodou. K mäsu pridáme drvenú rascu a papriku a dusíme ešte 10 až 15 minút. Na záver ešte primiešame prelisovaný cesnak a lyžicu masla.

3. Krok

kapustu si prepláchneme a na lyžičke masti ktorú si rozpustime v hrnci začneme dusiť..Potom podlejem vodou a dusíme do mäkka.

4. Krok

Pekáč vymastíme tukom a uložíme do nej vrstvu asi tretiny kapusty, ale nesmie v nej byť veľa šťavy. Na ňu dáme polovicu uduseného mäsa, polovicu pomletých špekáčiek a znovu vrstvu z ďalšej tretiny kapusty.

5. Krok

Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na šľahanie a polovičným množstvom zalejeme kyslú kapustu. Na tento základ dáme vrstvu ryže, druhú polovicu mäsa so špekáčkami. Potom uložíme vrstvu zvyšnej kapusty. Naplnenú misu zase polejeme zvyšnou zmesou kyslej smotany a smotany na šľahanie. Vrch polejeme roztopenou masťou rozmiešanou s červenou paprikou.

6. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme asi 45 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.6 / 5)

24 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

99944 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies