reklama:

Koláč Zebra

Kuchyňa:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 1:30 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 6 bielkov
  • 6 žĺtkov
  • 300g práškový cukor
  • 150ml olej
  • 150ml voda
  • 370g múka polohrubá
  • 1 prášok do pečiva
  • 2PL kakaa

Postup prípravy

1. Krok

bielky vyšľaháme na tuhý sneh

2. Krok

žĺtka vymiešame s cukrom do peny, postupne pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva, nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov

3. Krok

cesto si rozdelíme na dve časti, zhruba 1/3 a 2/3 a do tej menšej zamiešame kakao

4. Krok

tortovú formu vymažeme tukom a vysypeme múkou

5. Krok

a začneme vrstviť cesto.... do stredu dáme 2PL bledého cesta, do stredu bledého cesta dáme 1PL tmavého cesta a všetko opakujeme pokiaľ neminieme cesto. Dôležité je vždy dávať cesto do stredu a nechať ho nech sa samo roztečie do strán

6. Krok

ak chcete cesto viac kakaové stačí cesto rozdeliť na dve rovnaké časti a potom striedať 2PL bledého a 2PL tmavého cesta

7. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C približne hodinu, ak treba ku koncu pečenia prikryjeme alobalom, či je koláč upečený zistíme tak, že do koláča zapichneme špajdlu, ak sa cesto nelepí koláč je upečený

8. Krok

upečený koláč vyberieme z formy a preložíme na mriežku, už v tejto forme ho môžeme podávať ako bábovku, môžeme ho poliať polevou, napr.citrónovou, alebo prekrojiť a naplniť ľubovolnou plnkou...

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?