Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koláč s kyslou smotanou a ríbezľami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kolac s kyslou smotanou a ribezlami.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 190 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • 100 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 180 g cukru
  • 3 vajcia
  • 700 g kyslej smotany
  • 290 g ríbezľového pyré
  • 1 vanilkový cukor
  • 40 g kukuričného škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo rozpustíme, pridáme 50 g cukru a 1 vajce, premiešame, pridáme zmiešanú múku, kakao a prášok do pečiva. Vypracujte cesto a odošlite ho na 30 minút do chladničky. Vyberte cesto z chladničky, vyvaľkajte ho medzi dvoma plátmi pergamenu .

2. Krok

Cesto jemne preneste do formy, utlačte pozdĺž dna a po bokoch, vytvorte steny . V mojej forme je výška stien asi 4 - 5 cm. Veľkosť formy je 24 - 25 cm na dne, hore 28 cm. Spodok cesta vidličkou popicháme.

3. Krok

Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C 5-7 minút. Vyberte základ z rúry a znížte teplotu v rúre na 175 - 180°C .

4. Krok

Ak vyrábate ríbezľové pyré z mrazených bobúľ, potom bobule rozmrazte, pretrite cez sitko . Z 500 g mrazených bobúľ som urobila 290 g ríbezľového pyré.

5. Krok

Na plnku: ríbezľové pyré, cukor 180 g, vanilkový cukor, 3 vajcia, kyslá smotana a škrob, vareškou dobre premiešame. Upravte si sladkosť podľa svojich predstáv. Plnku nalejeme do formy s cestom a pečieme v rúre predhriatej na 175 - 180°C 50 - 60 minút. Stred koláča sa bude triasť ale chladnutím zatuhne..

6. Krok

Koláč úplne ochlaďte pri izbovej teplote. Potom ho dajte do chladničky na 5 hodín, alebo lepšie cez noc. Studený koláč chutí oveľa lepšie.

reklama:

Na menší koláč vo forme 22 cm cesto podľa rovnakého receptu možné je kakao nahradiť múkou.

Plnka: 450 g čiernych ríbezlí (bobule pretrieme cez sitko, výsledné pyré použijeme do plnky) 130 g cukru (podľa chuti ), 2 vajcia, 30 g škrobu, 500 g kyslej smotany, 1 vanilkový cukor..

 

B15d1be8.jpg
www.gastronom.ru
B41dc4d3.jpg
www.gastronom.ru
Be748c21.jpg
www.gastronom.ru
B7fb2c23.jpg
www.gastronom.ru
Ba31f942.jpg
www.gastronom.ru
B18245ab.jpg
www.gastronom.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

432 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.