Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koláč s jahodami a s tvarohom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kolac s jahodami.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 120 g masla
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice vody
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 400 g tvarohu
  • 100 g jahôd
  • 70 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 2 vajcia
  • kôra z 1 citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • Želé:
  • 150 g jahôd
  • 75 g cukru
  • 15 g kukuričného škrobu
  • Na ozdobu :
  • Jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske mixéra zmiešame múku, na kocky nakrájané studené maslo, cukor a soľ. Všetko vyšľaháme na drobivú strúhanku. do nej pridáme žĺtky a vodu a vymiesime cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie alebo vrecka a vložte na 30 minút do chladničky.

2. Krok

Vychladnuté krehké cesto rozvaľkajte na papieri na pečenie na tenký kruh s priemerom o niečo väčším, ako je priemer koláčovej formy. Cesto preložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy (Ø 22-24 cm) a vytvarujeme boky. Na cesto položíme papier, navrch nasypeme suchú záťaž (ja som použila fazuľu). Cesto pečieme v rúre predhriatej na 180ºС 20-25 minút.

3. Krok

Kým sa cesto pečie, pripravíme si plnku. Najprv roztopte maslo a nechajte vychladnúť. Jahody umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka. Bielky dáme do chladničky. Do misy mixéra dáme tvaroh, rozpustené maslo, žĺtky, škrob, cukor, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Šľaháme do hladka. Mali by ste dostať hustú homogénnu hmotu. Oddelene vyšľaháme bielka do pevnej nadýchanej peny. Do plnky jemne vmiešame vyšľahané bielka, a nakrájané jahody. Tvarohovú plnku rozotrieme na cesto a uhladíme. Koláč vráťte do rúry ešte asi 30 minút.

4. Krok

Pripravíme si želé. Vložte jahody a cukor do misky mixéra. Šľaháme do pyré. Časť pyré zlejte a rozrieďte v ňom škrob. Zvyšok pyré nalejeme do hrnca, dáme na malý oheň a privedieme do varu. Keď zmes začne vrieť, prilejeme pyré so škrobom a za stáleho miešania uvaríme hustú zmes.. Ešte teplý koláč rovnomerne prikryjeme jahodovým želé. Ochlaďte koláč pri izbovej teplote. Potom dajte na 6-8 hodín do chladničky. Pred podávaním koláč ozdobte čerstvými jahodami.

reklama:
Kolac s jahodami grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

364 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.