Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kokosové vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kokosove vlny.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
mymilicake.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 170 g masla
  • 140 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 190 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • Kokosové guličky:
  • 150 g tvarohu
  • 130 g kokosu
  • 100 g práškového cukru
  • citrónová šťava
  • Plnka:
  • 800 ml mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 130 g cukru
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
  • Ganache:
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 čokolády na varenie
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • kokos na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kokosové guľky: Najskôr si pripravte kokosové guľky (odporúča sa pripraviť si guľôčky noc predtým, pretože sa vyrobí veľa malých guľôčok a trvá, kým sa vytvarujú). Zmiešajte všetky ingrediencie a vytvarujte guľky veľkosti vlašského orecha (ja som použila odmerku ½ lyžičky = 2,5 ml). Množstvo kokosu sa môže líšiť v závislosti od tvarohu a suchosti kokosu. Tvarované guľky skladujte v chladničke.

2. Krok

Plnka: Trochu oddelíme od celkového množstva mlieka a vymiešame s pudingovým práškom a cukrom do jednotnej zmesi bez hrudiek. Zvyšok mlieka zohrejeme na vhodnom hrnci. Puding uvaríme v rozohriatom mlieku a miešame do zhustnutia. Odstavíme z plameňa a povrch krému zakryjeme potravinovou fóliou. Po 5 minútach pridáme do pudingu čokoládové kocky a miešame, kým sa všetka čokoláda nerozpustí. Znova zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, vmiešame maslo izbovej teploty a všetko dobre premiešame.

3. Krok

Piškóta: Pripravte si plech s rozmermi 34 × 24 cm, dno vymastite a vysypte múkou. Rúru rozohrejte na 180 ° C.

4. Krok

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a po jednom pridávame vajce (každé vajce dobre zašľaháme do zmesi masla a cukru, až potom pridáme nasledujúce). Pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Zmes rozdelíme na 2 časti (jedna časť by mala byť o 2 lyžice viac). Do menšej časti pridajte lyžicu kyslej smotany a 1 lyžicu preosiateho kakaa. Na plech najskôr rozotrieme svetlé cesto a zarovnajte ho, potom tmavé cesto.

5. Krok

Kokosové guľky poukladajte do rovnomerných radov s požadovaným rozstupom, zľahka ich vtlačte do cesta a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C asi na 20 minút (teplotu a čas pečenia prispôsobte svojej rúre) .

6. Krok

Ganache: V malom hrnci so sladkou smotanou roztopte čokolády za stáleho miešania pri miernej teplote. Plnku natrieme na upečený a vychladnutú piškótu a ganache na plnku asi 15 minút potom.

7. Krok

Veľkoryso posypte kokosovými vločkami. Ochlaďte koláč v chladničke a pred krájaním ho nechajte asi 10 minút pri izbovej teplote. Na krájanie používajte ostrý tenký nôž.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.7 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1096 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.