Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Klasické linecké pečivo

Kuchyňa:
Náročnosť:
Dscn2339.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 300g hladkej múky
  • 200g masla
  • 100g práškového cukru (ja dávam 80g cukru + 1 vanilkový cukor 20g)
  • 1 žĺtok - podľa potreby (dajte iba v prípade, ak sa vám cesto nedá zmiesiť)
  • džem na plnenie, rum

Postup prípravy

1. Krok

V miske si zmiesim cesto (robí sa to lepšie ako na pracovnej doske). Toto cesto sa trochu horšie zmiesuje, pretože je bez vajíčka. Treba trpezlivo miesiť, maslo pod rukami zmäkne a nakoniec sa všetko spojí, len to chvíľu trvá. Ak by ste naozaj mali pocit, že sa vám to nechce spojiť, môžete pridať 1 žĺtok.

2. Krok

Zmiesené cesto preložím na pomúčenú dosku, vytvarujem bochník a dám ho na chvíľu zachladiť do chladničky.

3. Krok

Potom ho rozvaľkám na 3 - 4mm, vykrajujem formičkami rôzne tvary a ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne.

4. Krok

Piekla som na 180° asi 8 - 10 min podľa veľkosti (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou). Mali by zostať pekné bledé, iba odspodu majú byť upečené do bledohneda.

5. Krok

Nechám vychladnúť na rovnej ploche a potom zlepujem hrubšou vrstvou džemu. Do džemu ktorým plním pečivo, zvyknem kvapnúť trochu rumu (nie veľa), pečivo skôr zmäkne a pekne vonia (ja som plnila jahodovým a marhuľovým džemom).

6. Krok

Naplnené nechám do druhého dňa na rovnej podložke (aby spevneli), až potom dám do krabíc a uložím na chladné miesto.

7. Krok

Pečivo potrebuje po naplnení 2 - 3 dni na zmäknutie.

Klasické linecké pečivo v pomere 3 : 2 : 1 … v jednoduchosti je krása …

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...