Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kišingre

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kisinger.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g lieskových mletých orieškov (vlašské)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 150 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 1 vajce
  • 100 g mäkké maslo
  • Na lepenie džem podľa chuti
  • Na ozdobu :
  • 150 g čokolády
  • 125 g mletých lieskových orechov
  • 18 ks polovíc vlašských orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto zmiešame v miske múku so strúhanými lieskovými orieškami, práškom do pečiva, cukrom, škoricou a soľou. Potom pridáme vajíčko a zmäknuté maslo a všetky suroviny spracujeme na hladké cesto. Potom vyberte z misky, zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu. Rúru predhrejeme na 200 °C plech vystelieme papierom na pečenie a pracovnú dosku vysypeme múkou. Po uplynutí doby chladenia cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 3 mm. Vykrajovačkou alebo pohárom (Ø 3 cm) vykrojte 36 koliesok, kolieska cesta rozložte na pripravený plech a pečte na strednej priečke vo vyhriatej rúre asi 8-10 minút.

2. Krok

Medzitým zohrejte napríklad ríbezľový džem v malom hrnci na miernom ohni, miešajte do hladka a potom nechajte vychladnúť. Nasekané lieskové orechy poukladáme na tanier. Hotové koláčiky vyberieme z rúry a necháme asi 15 minút vychladnúť. Potom na polovicu sušienok natrieme 1/2 ČL ríbezľového džemu a prikryjeme druhou polovicou. Potom nechajte sušienky vychladnúť na mriežke. Medzitým nasekajte čokoládu, vložte ju do misky a dajte nad horúci vodný kúpeľ . Potom necháme pomaly roztopiť. Nakoniec okraje dvojitých sušienok potrieme tekutou polevou, rýchlo prevaľkáme cez nasekané lieskové oriešky a položíme späť na mriežku. Vlašské orechy zľahka namáčame v poleve, poukladáme na koláčiky a necháme zaschnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1595 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.