reklama:

Kinder Pingui

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť: ,
101_80461
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 h
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 2:30 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 PL teplej vody
  • 2 PL vody
  • 6 PL hladkej múky
  • 2 PL horkého kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 5 dcl šľahačky
  • 1 balíček cukrárenskej želatíny
  • 1 PL tekutého medu
  • 35 dkg čokolády na varenie
  • 20 dkg margarínu
  • 5 PL oleja
  • 1 PL práškového cukru

Postup prípravy

1. Krok

6 žĺtok vymiešame s 6 PL cukru do penista. Pomaly primiešame 6 PL teplej vody, 6 PL hladkej múky zmiešanú s práškom do pečiva. Pomaly primiešame 2 PL kakaa. Pridáme tuhý sneh zo 6 bielkov. Vymastíme si dva plechy a pečieme dva pláty pri 200 °C. Po vychladnutí si jeden z plátov môžeme rozkrájať na porcie.

2. Krok

Prísady na šľahačku rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 minút do chladničky.

3. Krok

Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Nad parou rozpustíme 15 dkg čokolády s 1 PL vody a keď je rozpustená, pridáme 10 dkg margarínu, 2 PL oleja. Dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.

4. Krok

Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou,nanesieme na čokoládu a poprikladáme jednotlivé kocky. Pofŕkame polevou, ktorú si pripravíme s 20 dkg čokolády na varenie, 10 dkg margarínu, 3 PL oleja, 1 PL vody a 1 PL práškového cukru a necháme poriadne stuhnúť.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?