Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kinder Pingui

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kinder pingui.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
torta-pinjur-pjat.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 145 g hladkej múky
  • 5 g kakaa
  • 3 g sódy bikarbóny
  • 2 g škorice
  • štipka soli
  • 255 g bieleho jogurtu
  • 100 h práškového cukru
  • 55 ml oleja
  • čokoládová medzivrstva:
  • 150 g tmavej čokolády
  • 150 g kokosového oleja
  • Krém:
  • 500 ml smotany našľahanie
  • 250 g kyslej smotany
  • 60 g medu
  • 2 g škorice
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g bielej čokolády
  • 7 plátkov želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešajte múku, kakao, soľ, sódu bikarbónu a škoricu a spolu ich preosejte. V inej miske zmiešame mixérom jogurt, cukor a olej.

2. Krok

Pridajte suché ingrediencie k mokrým a spojte ich stierkou a vylejte na plech (s papierom na pečenie) 31 x 39. Piškótu rovnomerne rozotrieme na celý plech. Vložte do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte 12 minút (nezabudnite skontrolovať pomocou špáradla ). Táto piškóta je na povrchu lesklá a pri pečení vyzerá mokro - špáradlo je suché.

3. Krok

Horúcu piškótu položte spolu s papierom na pečenie na rovnú pracovnú dosku, zakryte ju ďalším papierom na pečenie a položte na ňu niečo ploché, aby ste ju zaťažili.. Piškótu necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Rozkrojíme ju na dve polovice.

4. Krok

pripravíme si čokoládovú medzivrstvu vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom.. Môžete použiť aj maslo..

5. Krok

Želatínu hydratujte v studenej vode. Z celkového množstva sladkej smotany oddeľte 200 ml a zohrejte ju spolu s medom, vanilkou, škoricou a bielou čokoládou až kým sa med a čokoláda nerozpustia. Odstavíme z plameňa a pridáme napučanú želatínu . Miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí.

6. Krok

Zvlášť si vyšľaháme zvyšnú sladkú smotanu a kyslú smotanu, kým sa nespoja. Do rozohriatej krémovej zmesi pridajte pár polievkových lyžíc tejto zmesi, ktorú lyžicou premiešajte, aby sa zmes prepojila, potom všetko pridajte do zmesi sladko-kyslej smotany, krátko premiešajte, na nízkych otáčkach spojte a dobre vyšľahajte. Polovičné množstvo rozotrite na prvú časť piškóty, zarovnajte a odložte na 15 minút do chladničky.

7. Krok

Zvyšok krému nechajte nad miskou s teplou vodou, aby nezačal tuhnúť , kým prvá časť vychladne. Pred rozotieraním ho zľahka premiešame pomocou lopatky.

8. Krok

Na vychladnutú prvú vrstvu krému nalejeme časť čokolády, pričom plech pootočíme rôznymi smermi (pod uhlom), aby sa čokoláda roztiekla po celom povrchu. Čokoláda na studenom kréme hneď ztuhne. Na čokoládu natrieme ďalšiu vrstvu krému. Potom nasleduje ďalší kúsok piškóty hornou časťou piškóty smerom nahor. Trochu ju potom pritlačte.

9. Krok

Takto pripravený zákusok dajte na pár hodín do chladničky.

10. Krok

Na druhý deň horúcim suchým nožom nakrájajte zákusok na tyčinky a každú tyčinku namáčajte do čokolády (zo strednej vrstvy by vám mala zostať ).

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

534 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.