reklama:

Kečup – Majka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Kusov: 3 l
  • Čas Prípravy: 3:0 h
  • Varenie: 1:30 h
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 2kg paradajky
  • 700 g jablká
  • 500 g cibulu
  • 3-4 ks kápia
  • 2-3 ks feferony
  • 10 zrnká čirne korenie
  • 10 zrnká nové korenie
  • 1 celá škorica
  • 5 ks bobkový list
  • 5 ks klinčekov
  • 200 g cukor
  • 2 PL soľ
  • 1 1/2 dcl ocot

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny dobre umyjeme. Paradajky,cibulu ,jablká a kápiu , feferóny pokrájame na štvrťky a do gázy zabalíme korenie, škoricu, klinčeky a bobkový list zavesíme na ucho hrnca , aby sme ho pred mixovaním nemuseli loviť - takto všetko za občasného miešania dáme rozvariť . Cca 1 hod.

2. Krok

potom horuce rozmixujeme, prepasírujeme a šťavu vrátime späť do hrnca pridáme pridáme cukor, soľ, a ocot privediem do varu povaríme cca 30 min. potom horúce nalievame do fliaš patetne uzavrieme a dáme do deky - až do druhého dňa takto uvarený kečup vydrží aj viacej rokov u nás nie všetko sa skonzumuje .

3. Krok

Poznámka: kečup používam aj na prípravu polievok, omáčok, do mäsa na špagety, ale aj do plnenej papriky .

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?