Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Katy rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kakove kati rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 1,5 dl mlieka
  • Plnka:
  • 1 plát cesta rozmrvený
  • 2,5 dl vlažného mlieka
  • 100 g masla
  • 2 lyžice marhuľového džemu
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 vanilkový cukor
  • podľa chuti rum alebo rumovú arómu
  • Ďalej potrebujeme:
  • 4 vaječné bielka
  • 100 g cukru
  • nastrúhaná čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Nakrájané maslo si rozmiešame s cukrom a s múkou do mrveničky..Pridáme ostatné zložky na cesto a vymiesime hladké cesto..

2. Krok

cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti..A predhrejeme si rúru na 170°C.

3. Krok

Budeme potrebovať plech cca 20 x 25 na opačnú stranu plechu si dáme papier na pečenie a z každého kusa cesta vyvaľkáme plát na rozmer plechu..

4. Krok

Cesto pečieme cca 20 - 25 minút..

5. Krok

Jeden plát z cesta , ten ktorý sa vám najmenej vydaril si rozmrvíme alebo zmixujeme na strúhanku..Pridáme k nemu džem, kakao, vanilkový cukor, vlažné mlieko a rum alebo rumovú arómu..Premiešame a vznikne nám plnka..

6. Krok

Plnku rozotrieme na jeden plát cesta a preložíme ju potom druhým plátom..

7. Krok

Vaječné bielka šľaháme nad parou do peny a potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh, ktorý potom rozotrieme na druhý plát cesta..Zarovnáme.

8. Krok

Na vrch nastrúhame čokoládu , keď bielkový sneh vychladne a dáme do chladničky, najlepšie na noc zatuhnúť ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

973 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.