reklama:

Katarína rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
Kocke_Katarina
  • Kusov: 24
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 50m
  • Hotové Za: 1:5 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 8 žĺtkov
  • 7 lyžíc mletých orechov vlašských
  • 7 lyžíc cukru
  • 7 lyžíc polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • sneh z 8 bielkov
  • cesto II:
  • 5 bielkov
  • 100 g nahrubšie nasekaných orechov
  • 50 g hrozienok
  • 4 lyžice oleja
  • 150 g cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém:
  • 5 žĺtkov
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • šťava z jedného pomaranča

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme orechy,múku s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahané bielka.Vylejeme na plech vyložený papierom.Pečieme pri 180 °C 25 minút.Po upečení necháme vychladnúť a potom pozdĺžne prerežeme.

2. Krok

Cesto II si pripravíme vyšľahním bielok s cukrom, potom primiešame olej, hrozienka ,orechy a nakoniec múku s práškom do pečiva.Pečieme 25 minút pri 180°C.Túto piškótu neprerežeme..

3. Krok

Krém: Rozšľáme žĺtka s cukrom a varíme nad parou vo vodnom kúpeli do tuha.Potom necháme vychladnúť a primiešame maslo s pomarančovým džúsom.

4. Krok

Na prvú piškótu nanesieme krém, prikryjeme druhou piškótou nanesieme opäť krém a znova prikryjeme piškótou.Zaťažíme a necháme zatuhnúť v chlade..Potom môžete poliať čokoládovou polevou..

http://www.gospodarski.hr/

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?