Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
400 g plechovka sladeného kondenzovaného mlieka (salko)
1 lyžica instantnej kávy rozpustená v jednej lyžici horúcej vody
1 vanilkový cukor
400 ml brandy alebo rumu
500 ml smotany na šľahanie
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
uzavretú plechovku s kondenzovaným sladeným mliekom ponoríme do hrnca s vodou a zvoľna varíme 2 hodiny.Necháme vychladnúť a až potom plechovku otvoríme.Túto časť prípravy môžeme vynechať pokiaľ máme kondenzované mlieko už skaramelizované.
2. Krok
Skaramelizované mlieko v miske vymiešame s kávou, vanilkovým cukrom a s brandy dohladka.Potom premiešame so smotanou.Nalejeme do jednej veľkej fľaše .Podávame s ľadomalebo so zmrzlinou.V chladničke vydrží aj 2 týždne..