Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelové tyčinky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelove tycinky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
torta-pinjur-pjat.blogspot.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 60 g sušienok Pettit beurre (maslové sušienky) rozmrvené
  • 60 g kukuričných lupienkov rozmrvených
  • 50 g mandľových lupienkov
  • 100 g pražených lieskových orieškov mletých
  • 250 g 52% čokolády - rozpustenej
  • Karamelový krém :
  • 450 g cukru
  • 80 ml vody
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 140 g masla
  • ďalej potrebujeme:
  • pečené celé lieskové oriešky a štipka soli
  • Čokoládová poleva:
  • 300 g čokolády 52%
  • 80 ml oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky tieto ingrediencie dáme do jednej misy a spojíme ich s rozpustenou čokoládou a natlačíme na plech s rozmermi cca 20x 33 cm, na ktorý dáte na spodok papier na pečenie (prebytočný papier necháte prečnievať cez bočné strany plechu). Všetko sploštíme lyžicou a zľahka vtlačíme na dno plechu. Vložte do mrazničky, aby zmes zatuhla.

2. Krok

Do hrnca s nepriľnavým dnom si dáme cukor a vodu, zakryjeme a všetko necháme zovrieť. Keď zovrie - odkryjeme a pokračujeme vo varení - necháme vodu odpariť. Každú chvíľu zdvihnite misku a nakláňajte ju tak, aby cukor obalil bočné strany misky, aby sa po bokoch netvorili kryštály. Zahrejte sladkú smotanu až do varu.

3. Krok

Sledujte topenie cukru. Karamel je najlepší, keď cukor získa jantárovú farbu - ale pozor, aby ste ho nespálili - je rozdiel medzi dobrým a spáleným karamelom! ;) Ďalšie tajomstvo dobrého karamelu - až na to, že cukor má jantárovú farbu - keď sa nakloníte nad misku, v ktorej ste rozpustili cukor - ak vám para „hryzie oči“ - karamel je hotový! Pomaly a opatrne nalejte sladkú smotanu do karamelu. Pridajte maslo a miešajte, kým sa všetko neroztopí rovnomerne, a všetko opäť dajte na oheň, aby sa zmes prevarila , kým sa tekutina ešte trochu nezredukuje a nedostanete hustý tekutý karamel.

4. Krok

Výsledným karamelom zalejte pripravený vychladnutý základ, zarovnajte ho lyžicou, trochu povrch posypte soľou a lieskové orechy vtlačte do karamelu. Vložte všetko späť do mrazničky a nechajte to v nej až do druhého dňa. Na druhý deň veľký nôž zohrejte (vložte do vriacej vody) a mokrým nožom narežte tyčinky (moje mali asi 4,5 cm x 2,5 cm). Vráťte ich do mrazničky.

5. Krok

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu do ktorej vmiešame olej.. Za pomoci dvoch vidličiek namáčame tyčinky v čokoláde a ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie.

6. Krok

Po zatuhnutí nožom odrežeme prebytočnú čokoládu a tyčinky skladujeme v chladničke alebo v mrazničke..

reklama:

Tyčinky môžete tiež pripraviť v arašidovej verzie alebo s praženými mandľami..

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

943 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.