Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelové rezy s vanilkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelove rezy.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
Trstinovy cukor karamelovy.png
www.oetker.sk
reklama:

Suroviny

  • 80 g trstinového karamelového cukru (viď obrázok nižšie ak nevieš aký to je.)
  • 80 g kryštál cukru
  • 60 ml vody + 2 polievkové lyžice
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 475 - 500 g hladkej múky podľa potreby
  • Vanilkový krém:
  • 750 ml mlieka
  • 250 g cukru
  • 300 g masla
  • 7 lyžíc hladkej múky
  • 1 vanilkový struk alebo 1 vanilková esencia
  • Poleva:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžica oleja
  • 4 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dajte 80 g cukru a 2 polievkové lyžice vody do hrnca a na miernom ohni zahrievame, až kým cukor nie je karamelizovaný. Pridajte 60 ml vody a nechajte povariť na miernom ohni, kým sa karamel neroztopí. Potom nechajte tento sirup vychladnúť.

2. Krok

Vyšľaháme 2 vajcia spolu s 80 g karamelového cukru spolu so sáčkom vanilkového cukru. Pridáme olej, karamelový sirup a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Medzi štádiá, do ktorých pridávame múku, pridáme aj smotanu.

3. Krok

Cesto rozdelíme na 3 časti, a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu 22 x 33..najlepšie sa vám bude piecť plát na dne plechu, resp...z druhej strany na papieri na pečenie.

4. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C každý plát samostatne asi 10 minút..

5. Krok

krém si pripravíme tak, že dáme variť asi polovicu mlieka s vyškriabaným vanilkovým strukom, s cukrom..v ostatnom mlieku rozmiešame múku , a keď sa mlieko varí zavaríme múčnu zmes a uvaríme hustý puding..Ten necháme mierne vychladnúť a ešte do teplého ale nie do horúceho vmiešame maslo a necháme úplne vychladnúť..Najlepšie pár hodín, alebo cez noc.

6. Krok

na druhý deň, alebo po pár hodinách krém poriadne prešľahajte ručným šľahačom.

7. Krok

Pláty naplníme krémom a na vrch dáme čokoládovú polevu , ktoré si pripravíme vo vodnom kúpeli vymiešaním všetkým ingrediencií do hladka Okrem práškového cukru..Tým zasypeme ešte horúcu čokoládovú polevu. Je dobré keď rezy postoja pár hodín aby pláty zmäkli..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1256 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.