Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelove rezy 1.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:www.culinar.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Karamelové cesto:
  • 2 žĺtky
  • 300 g cukru
  • 180 ml oleja
  • 180 ml mlieka
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • Hladká múka podľa potreby (cca 800 g)
  • Vanilkový krém:
  • 500 ml mlieka
  • 180 g cukru
  • 200 g masla
  • 100 g bielej čokolády
  • 3 - 4 lyžice škrobu
  • 1 vanilková esencia
  • krém s džemom:
  • 500 g džemu podľa vašej chuti
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 100 g tmavej čokolády
  • Dekorácia:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Žĺtka si vymiešame so 150 g cukru do peny, potom pridáme olej..Zvyšný cukor upálime na karamel a zalejeme ho mliekom..Povaríme kým sa karamel v mlieko nerozpustí a odstavíme.Do mlieka vmiešame sódu bikarbónu a necháme vychladnúť.Potom vmiešame žĺtkovú zmes,..Pridáme toľko múky, aby nám vzniklo mäkké nelepivé cesto ..

2. Krok

Získané cesto sa rozdelí na tri rovnaké časti ..každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu cca 25 x 35 a na opačnej strane plechu ktorý si vymastíme a vysypeme múkou alebo použijeme papier na pečenie upečieme pri teplote 180 °C v predhriatej rúre..nepečieme dlho aby nám cesto veľmi nestvrdlo ..asi 10 minút.Takto odpečieme 3 rovnaké karamelové pláty..Po upečení necháme mierne vychladnúť, ak sme použili papier na pečenie ten opatrne odstránime..

3. Krok

Pripravíme si vanilkový krém.V troche mlieka rozmiešame škrob, ostatné dáme variť spolu s cukrom a vanilkou..keď sa mlieko začne variť pridáme škrobovú zmes a uvaríme hustý krém.Do krému kým je teplý vmiešame bielu čokoládu nalámanú na menšie časti, a aj maslo ktoré si nakrájame na kúsky.Všetko spolu premiešame a necháme úplne vychladnúť.V chladničke 2 hodiny.

4. Krok

krém s džemom si pripravíme tak, že si najskôr rozpustíme čokoládu ktorú necháme vychladnúť..Vyšľaháme šľahačku a vmiešame do nej čokoládu potom pridáme džem a dobre všetko premiešame..krém dáme do chladničky na 2 hodiny..

5. Krok

Na prvý karamelový plát najskôr rozotrieme najskôr džemový krém, potom priložíme druhý plát a na ten rozotrieme vanilkový krém.priložíme posledný plát ..Nakoniec vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a ňou potrieme vrch zákusku..Dozdobíme strúhanou čokoládou a dáme do chladničky najlepšie na noc , aby pláty z karamelu zmäkli..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1240 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.