Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelove kocky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gurman.eu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 140 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 110 g masla
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • Slaný karamel:
  • 200 g hnedého cukru
  • 80 g javorového alebo kukuričného sirupu
  • 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 110 g masla
  • 1/2 lyžičky soli
  • Čokoládová poleva:
  • 200 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech 20 x 20 vystelieme papierom na pečenie .

2. Krok

Maslo izbovej teploty vyšľaháme, kým nie je krémové a bledé. Pridajte cukor, vanilkový extrakt a soľ. Všetko spolu vyšľaháme.

3. Krok

K maslovej zmesi preosejte múku. Jemne premiešajte kuchynským robotom alebo stierkou. Cesto natlačíme prstami na dno formy na pečenie. Uhlaďte ho zadnou stranou lyžice a poriadne nahusto popichajte vidličkou. Plech umiestnite na 10 minút do chladničky.

4. Krok

Predhrejte rúru na 160°C Plech vložte do predhriatej rúry a pečte 25-30 minút. Upečený základ nechajte vychladnúť.

5. Krok

SLANÝ KARAMEL. Na panvici rozpustíme maslo, sirup a soľ. Pridajte kondenzované mlieko a privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 4 minúty. Hustá zmes by mala po prejdení dna vareškou mala zanechať stopu.. Ako keď varíte džem..

6. Krok

S týmto krémom zalejeme základ a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

7. Krok

čokoládový poleva: Pripravte si vodný kúpeľ . Roztopíme na ňom nasekanú čokoládu. Vmiešame olej a potom polevu nalejeme na karamel. ak chcete môžete čokoládu posypať hrubozrnnou soľou.. Koláč ochlaďte asi 10 minút pri izbovej teplote.

8. Krok

Keď čokoláda zatuhne nakrájame na porcie nožom namočeným v teplej vode..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

218 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.