Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelove.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
mesterszakacs.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 8 vajec
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 8 lyžíc vlažnej vody
  • 8 lyžíc hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • Bielková pena:
  • 5 bielkov
  • 250 g práškového cukru
  • Karamelový krém:
  • 300 g cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 dcl mlieka
  • 5 žĺtkov
  • 1 vanilkový puding
  • 300 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme bielká so štipkou soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.Vaječné žĺtka primiešavame po jedno a za každým dobre prešľaháme. Potom pridáme po lyžiciach vodu..Nakoniec vmiešame tiež po lyžiciach preosiatu múku , zmiešanú s kakaom a s práškom do pečiva.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie 35 x 25 a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 20 -25 minút. Skontrólujeme špáradlom.. Po upečení preklopíme na druhý plech a opatrne stiahneme papier na pečenie.

3. Krok

Pripravíme si bielkovú vrstvu..Budeme vo vodnom kúpeli šľahať bielka s cukrom..Vodu necháme zovrieť, stiahneme plameň a pridáme bielká ktoré zasypeme cukrom..Šľaháme kým sa nám nevytvorí tuhý sneh..Sneh potom dáme na plech vyložený s papierom na pečenie tiež 35 x 25.Pečieme resp..sušíme pri 100°C cca 1 hodinu..Potom dvierka pootvoríme a ešte chvíľu dosušíme..Po úplnom vychladnutí stihneme papier na pečenie.

4. Krok

Karamelový krém pripravíme tak, že si najskôr upálime cukor na karamel..Medzitým si v mlieku vyšľaháme žĺtka a pudingový prášok a zalejeme ním upálený karamel..Za stáleho miešania uvaríme hustý krém..Ten odstavíme a ešte do teplého vmiešame na menšie kúsky nakrájané maslo..Za občasného miešania necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Do hotového krému primiešame vyšľahanú šľahačku.Šľaháme kým nieje krém nadýchaný..

6. Krok

Kakaový plát si opatrne prerežeme na dve časti..To isté si urobíme aj s bielkovým snehovým plátom..Na prvý plát kakaového cesta si nanesieme 1/4 krému..ten prikryjeme bielkovým plátom, opäť 1/4 krému.Druhý bielkový plát, krém, kakaový plát a zostávajúci krém..Povrch môžete ozdobiť vlnovkovým nožom alebo vidličkou..

7. Krok

Takto pripravený zákusok dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť..Krájame ho nožom namočeným v horúcej vode.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2120 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.