Karamelová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Karamelka
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • Korpus: 4 ks vajcia
  • 160 g cukor práškový
  • 200 g múka polohrubá
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 1+1 dcl horúca voda + olej
  • 1 PL kakaový prášok
  • Krém: 2 ks salko karamelové
  • 375 g maslo
  • z 1 ks citrónová šťava

Postup prípravy

1. Krok

Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva, vymiešame hladkú hmotu.

2. Krok

Z bielkov vymiešame tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame k žĺtkovej hmote.

3. Krok

2/3 vylejeme do vymastenej a papierom vystlanej formy na pečenie 26 cm. Do 1/3 hmoty pridáme kakao, dobre premiešame a vmiešame do 2/3 bledej piškóty a dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 st., kým nie je korpus upečený - test so špajdlou, a torta sa krásne oddeľuje od formy.

4. Krok

Zatiaľ si vyšľaháme salco s maslom do hladkého krému, pridáme šťavu z citróna . Všetko spolu premiešame a dáme do chladničky zachladiť.

5. Krok

Korpus vyklopíme z formy, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus prekrojíme, aby sme mali 3 časti.

6. Krok

1. plát natrieme džemom, naň karamelovú plnku, Položíme 2. plát, tiež natrieme džemom, naň karamelovú plnku, natrieme krémom

7. Krok

založíme 3. plát a nahrubo natrieme krémom. Aj boky potrieme krémom.

8. Krok

všetko okrem vrchu potreieme čokoládovými ozdobami...

9. Krok

na vrch som dala šlahačku a do nej jahôdky

10. Krok

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?