Karamelová bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
4
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 50m
  • Hotové Za: 1:15 h
reklama:
reklama:

Jemná, lahodná chuť bábovky…no, ak ju upečiete posúďte sami 😉

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 70g kryštálového cukru
  • 100 ml horúcej vody
  • 100 ml oleja
  • 1 kypriaci prašok do pečiva
  • hladká múka
  • kryštálový cukor

Postup prípravy

1. Krok

70g kryštálového cukru upálime na karamel.

2. Krok

Pridáme 100ml horúcej vody ( nezľaknúť sa, hoci sa z toho spraví jedna lízatková hmota, ale miešaním a varením sa to zas rozpustí, nesmú zostať hrčky ) a necháme vychladnúť.

3. Krok

Tri celé vajcia odvážime (aj so škrupinami), koľko budú vážiť, tak toľko treba odvážiť cukru a múky (vážili 197g, tak toľko dať aj cukru a múky)...ja som dala menej cukru, stačí 80g.

4. Krok

Žĺtky vyšlaháme s cukrom a kto má rád, môže pridať 1 čajovú lyžičku mletej škorice (ale nemusí byť) Vlejeme 100ml oleja a vychladnutý karamel.

5. Krok

Preosiatu múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

6. Krok

A opatrne vmiešame vyšľahaný sneh.

7. Krok

Cesto (je hustejšie) dáme do bábovkovej formy, ktorú sme vopred vymazali a vysypali múkou alebo jemnou strúhankou, formu som použila s rozmerom (205 mm x 205 mm) Vo vyhriatej rúre (piekla som v plynovej) bábovku pečieme asi 45-50 minút. Skúšame špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečená) Necháme dobre vychladnúť a vyklopíme.

8. Krok

Prajem dobrú chuť a príjemné posedenie pri kávičke.

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2013/02/karamelova-babovka.html

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?