reklama:

Kapustníky

Kuchyňa:
Náročnosť:
IMG_20150803_111202
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 1:20 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 500 ml mlieka
  • 2 dcl oleja
  • štipka vegety
  • trochu rasce
  • 1 droždie
  • cukor
  • cibuľa
  • 500 g kyslej kapusty
  • soľ a korenie

Postup prípravy

1. Krok

Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, pol litra vlažného mlieka, 2 žĺtkov, 2 deci oleja, 2 lyžičiek vegety, lyžičky rasce, a kvásku (1 kocka droždia, lyžička cukru a pol deci vlažného mlieka).Necháme kysnúť 40 minút.Zatiaľ si na oleji osmažíme cibuľu, pridáme na jemno nakrájanú kvasenú kapustu, čierne korenie, lyžičku vegety a dusíme pol hodinu. Z cesta vytvoríme buchtičky, ktoré naplníme kapustou a pečieme na vymastenom plechu 20 minút pri 180 stupňoch. Namiesto kyslej kapusty môžeme použiť aj čerstvú.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?