Kapustnica

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Kapustnica
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 kg kvasenej kapusty
  • 300 g bravčového pliecka
  • 1 bravčová údená klobáska
  • Sušené huby
  • 2 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica červenej mletej papriky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 dcl oleja

Postup prípravy

1. Krok

Ja robím kapustnicu úplne jednoducho.. Najskôr si orestujem cibuľu nadrobno nakrájanú..Tú potom zasypeme trochou červenej papriky..a pridáme aj lyžicu pretlaku.

2. Krok

Pridáme bravčové pliecko nakrájané na menšie kúsky..a necháme zatiahnuť..Potom podlejeme vodou , pridáme soľ a korenie a hneď pridáme aj kyslú kapustu..Spolu varíme do mäkka.Keď je mäsko polomäkké pridám zemiačiky nakrájané na kocky a klobásku na kolieska..Taktiež sušené huby ktoré si predtým zabarím horúcou vodou..Ak sa mi zdá byť vodová prihusťujem ako guláš nastrúhaným zemiakom..

3. Krok

Takto dovarím dochutím..))

4. Krok

Ešte túto kapustnicu robievam aj so smotanou..To urobím presne tak isto, len nepridávam vtedy zemiaky,ale pred dokončením.Pridám do 250 ml mlieka 2 lyžice hladkej múky, a pred odstavením pridám jednu šľahačkovú smotanu..Vtedy je polievočka fantastická chuťou pripomína segedínsky guláš..))

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?