Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kapustnica s klobásou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Dscn3440.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • cca 2kg bravčové pliecko
  • cca 2kg bravčová krkovička aj s kosťou
  • asi 1kg údeného mäsa (napr. koleno alebo rebrá)
  • asi 3 - 4kg kyslej kapusty aj so šťavou
  • údená klobása (množstvo podľa vášho uváženia)
  • 2 - 3 veľké cibule
  • 1 hlávka cesnaku
  • soľ
  • mletá sladká aj štipľavá červená paprika
  • bobkový list, celé čierne korenie, rasca (len ak tieto koreniny nie sú v kyslej kapuste)
  • sušené huby (množstvo podľa vášho uváženia a možností)
  • poriadna lyžica bravčovej masti
  • A v neposlednom rade - veľký 13 - 15 litrový hrniec :)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ochutnám kapustu a keď je veľmi kyslá tak ju prepláchnem. Priznám sa, že to robím iba málokedy, nám kyslejšia kapustnica nevadí, práve naopak.

2. Krok

Na masti osmažím na drobno nakrájanú cibuľu, pridám pretlačený cesnak a krátko ho osmahnem (len aby zavoňal), pridám červenú papriku, soľ a koreniny. (ak dávate domáce údeniny, s paprikou a soľou opatrne, údeniny zvyknú byť dosť slané a v klobáse je tiež paprika ... ak máte domácu kapustu, ktorá obsahuje bobkový list, čierne korenie a rascu, tak koreniny nemusíte dávať vôbec, alebo z každého korenia len trochu).

3. Krok

Potom pridám na väčšie kocky (asi 3x3cm) nakrájané bravčové pliecko a vykostenú krkovičku a krátko orestujem, aby sa mäso zatiahlo.

4. Krok

Pridám kyslú kapustu aj so šťavou, údené mäso aj s kosťami ( ak sa dá, môžete ho rozkrojiť na menšie kusy), kosti z krkovičky (rozseknuté na menšie kusy) a zalejem vodou tak, aby výsledná kapustnica nebola ani hustá ani riedka, pretože potom už vodu nedolievam.

5. Krok

Nechám zovrieť a ďalej varím pomaly na veľmi miernom ohni bez miešania (ako mäsový vývar) niekoľko hodín, pokým nie je všetko mäso mäkké.

6. Krok

Po asi hodinke varenia pridám navrch do hrnca klobásu nakrájanú na väčšie kúsky a sušené hríby (ktoré som predtým preliala vriacou vodou) a varím ďalej veľmi miernym varom bez miešania (niekoľko hodín), až kým nie je všetko mäso uvarené a mäkké.

7. Krok

Potom vyberiem údené mäso, nakrájam ho na menšie kusy a vložím naspäť do hrnca.

8. Krok

Ochutnám, prípadne dosolím a dochutím (môžete ešte pridať 1 pretlačený strúčik cesnaku) a hotovo.

U nás sa do kapustnice nikdy nedávala žiadna zásmažka (ani zemiaky alebo smotana). Kapustnica po našom, má byť hustá od množstva mäsa a kapusty. Najlepšia je na druhý a tretí deň, keď postojí (na druhý deň môžete lyžicou odobrať stuhnutý mastný povrch, ak vám veľmi vadí).

Viem, že každá rodina má ten svoj „naj“ recept na kapustnicu … takto sa varí kapustnica u nás … množstvá surovín sú len orientačné a berte ich prosím s rezervou, pretože ja väčšinou varím veľký hrniec, aby bolo dosť na rozdávanie pre všetkých 🙂
Dscn3436.jpg

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.6 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9168 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies