Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kapri rezy

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
551728_427061380653262_1833739347_n2
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 2:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 9 bielkov
  • 15 lyžíc cukru
  • 12 lyžíc mletých vlašských orechov (alebo lieskové oriešky)
  • 450g mrazených jahôd
  • 300 g cukru
  • 1 dcl vody
  • 2 sáčky jahodoveho pudingu
  • 1 želatína
  • 15 lyžíc vody
  • 9 žĺtkov
  • 150 gramov cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 3 lyžice Gustinu (Zlatý klas)
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1/2 litra mlieka
  • 200 g margarínu (masla)
  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g masla alebo Cery
  • 6 lyžíc oleja

Postup prípravy

1. Krok

Cesto: Vymiešame bielka do peny .Potom pridáme cukor a miešame do snehu, nakoniec vareškou primiešame múku, prášok do pečiva a orechy. Nalejeme do veľkého plechu vyloženého papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25 minút. Upečenú piškótu zbavíme papiera a prerežeme na polovicu. Necháme vychladnúť.

2. Krok

Jahodový krém: Mrazené jahody dáme variť s cukrom. Do 1 dcl vody dáme napučať želatínu a potom ju zohrejeme. V 15 lyžiciach vody si rozmiešame pudingy a pridáme k jahodám. Uvaríme hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť a pridáme napučanú želatínu. Potom premiešame šľahačom.

3. Krok

Žltý krém: Zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme asi 1,5 dlc mlieka, múku a Gustin. Zvyšné mlieko dáme variť.Keď mlieko zovrie, prilejeme žĺtkový puding a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Do úplne vychladnutého krému pridáme margarín a vymiešame do peny.

4. Krok

Čokoládová poleva: Roztopíme čokoládu s maslom a pridáme olej.

5. Krok

Keď máme všetko pripravené môžeme vrstviť : Prvý plát piškóty, červený krém, žltý krém, tenká vrstva čokoládovej polevy, druhý plát piškóty, červený krém, žltý krém, opäť tenká vrstva čokoládovej polevy a na vrch môžeme vyšľahať šľahačku.

Zákusok  s  mrazenými  jahodami , vlašskými  orechmi ..

Pudingový  krém a šľahačková  smotana  ..

Celkový  vzhľad  zákusku  ale  aj  jeho  chuť  vás  presvedčí  o  tom,  že  sa  skvelo  hodí  na  slávnostné príležitosti..

 

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...