reklama:

Kapri rezy

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
551728_427061380653262_1833739347_n2
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 1:30 h
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 2:30 h
reklama:
reklama:

Zákusok  s  mrazenými  jahodami , vlašskými  orechmi ..

Pudingový  krém a šľahačková  smotana  ..

Celkový  vzhľad  zákusku  ale  aj  jeho  chuť  vás  presvedčí  o  tom,  že  sa  skvelo  hodí  na  slávnostné príležitosti..

Suroviny

  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 9 bielkov
  • 15 lyžíc cukru
  • 12 lyžíc mletých vlašských orechov (alebo lieskové oriešky)
  • 450g mrazených jahôd
  • 300 g cukru
  • 1 dcl vody
  • 2 sáčky jahodoveho pudingu
  • 1 želatína
  • 15 lyžíc vody
  • 9 žĺtkov
  • 150 gramov cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 3 lyžice Gustinu (Zlatý klas)
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1/2 litra mlieka
  • 200 g margarínu (masla)
  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g masla alebo Cery
  • 6 lyžíc oleja

Postup prípravy

1. Krok

Cesto: Vymiešame bielka do peny .Potom pridáme cukor a miešame do snehu, nakoniec vareškou primiešame múku, prášok do pečiva a orechy. Nalejeme do veľkého plechu vyloženého papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25 minút. Upečenú piškótu zbavíme papiera a prerežeme na polovicu. Necháme vychladnúť.

2. Krok

Jahodový krém: Mrazené jahody dáme variť s cukrom. Do 1 dcl vody dáme napučať želatínu a potom ju zohrejeme. V 15 lyžiciach vody si rozmiešame pudingy a pridáme k jahodám. Uvaríme hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť a pridáme napučanú želatínu. Potom premiešame šľahačom.

3. Krok

Žltý krém: Zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme asi 1,5 dlc mlieka, múku a Gustin. Zvyšné mlieko dáme variť.Keď mlieko zovrie, prilejeme žĺtkový puding a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Do úplne vychladnutého krému pridáme margarín a vymiešame do peny.

4. Krok

Čokoládová poleva: Roztopíme čokoládu s maslom a pridáme olej.

5. Krok

Keď máme všetko pripravené môžeme vrstviť : Prvý plát piškóty, červený krém, žltý krém, tenká vrstva čokoládovej polevy, druhý plát piškóty, červený krém, žltý krém, opäť tenká vrstva čokoládovej polevy a na vrch môžeme vyšľahať šľahačku.

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?