Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kapitánov zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kapitanov zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • 5 lyžíc oleja
  • 5 lyžíc vody
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžice kakaa
  • Krém:
  • 700 ml mlieka
  • 1 šálka cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 1/2 lyžice hladkej múky
  • 5 lyžíc zlatého klasu alebo solamylu
  • 3 žĺtky
  • 200 g mäkkého masla
  • 180 ml likéru (amaretto)
  • Šľahačková vrstva:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 stužovače šľahačky
  • Ďalej potrebujete:
  • 1 balenie guľatých piškót
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 čajové lyžičky rozpustnej kávy
  • 2 lyžičky cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

pripravíme si piškótu..Bielka vyšľaháme s cukrom do peny.Šľaháme kým sneh nieje lesklý..Potom pridáme po jednom žĺtka, a za každým poriadne vyšľaháme.

2. Krok

Znížime rýchlosť šľhača a vmiešame tenkým prúdom vodu a potom olej.Nakoniec vmiešame už len zľahka múku s práškom do pečiva a s kakaom.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie (24 x 32) a pečieme piškótu v predhriatej rúre pri 175°C asi 30 minút.Skontrólujeme špáradlom.Po upečení necháme vychladnúť.

4. Krok

Pripravíme si krém:polovicu mlieka si dáme variť spolu s cukrom a v druhej polovici rozmiešame vyšľahané žĺtka s vanilkovým cukrom, múku a škrob..Prilejeme k vriacemu mlieku a uvaríme hustý puding.Potom puding odstavíme , prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Vyšľaháme si mäkké maslo, a po lyžiciach k nemu pridávame vychladnutú pudingovú hmotu.Vyšľaháme pevný krém.

6. Krok

Pripravíme si kávu..A necháme ju vychladnúť.potom k nej prilejeme likér..Budeme namáčať piškóty.

7. Krok

Pripraveným kávovo likérovým sirupom pokropíme najskôr piškótu..Necháme si asi polovicu impregnácie ešte na okrúhle piškóty.Piškótu potrieme hotovým maslovým krémom,použijeme asi 2/3 krému a posypeme kakaom.Teraz poukladáme okrúhle piškóty ktoré si namáčame do kávovo likérovej impregnácie.Piškóty potom zahladíme zostávajúcim krémom.

8. Krok

Na krém navrstvíme teraz pevne vyšľahanú šľahačku so stužovačom a s cukrom a celý zákusok posypeme ešte kakaom cez jemné sitko.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5580 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies