Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kakaový medový rez

Kuchyňa:
Náročnosť:
Untitled 1 recovered.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 200 g medu
  • 60 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletého klinčeka
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 2 lyžice kakaa
  • 1,5 dcl mlieka
  • Krém:
  • 300 g práškového cukru
  • 8,5 dcl mlieka
  • 3 vanilkové cukre
  • 130 g hladkej múky
  • 300 g masla
  • kôra z jedného citróna

Postup prípravy

1. Krok

Vo vodnom kúpeli si vymiešame maslo, med, práškový cukor .Miešame kým sa všetko nerozpustí, potom necháme mierne vychladnúť.V mske si zmiešme múku s koreninami sódou, primiešame vychladnutú zmes, pridáme vajcia, mlieko a vymiesime hladké cesto.Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chlade odpočívať..

2. Krok

Potom cesto rozdelíme na 4 časti..Vyvaľkáme na veľkosť plechu cca 22 x 33 a pečieme na papieri na pečenie cca 8 - 10 minút pri teplote 170°C v rozohriatej rúre..Takto odpečieme 4 pláty.

3. Krok

Vychladnuté pláty zbavíme papiera na pečenie a pripravíme si plnku.

4. Krok

Rozvaríme mlieko a v troche rozrobíme hladkú múku.Keď sa mlieko začne variť primiešame múku a uvaríme hustú kašu.Kašu necháme vychladnúť..vymiešame si maslo s cukrom do peny, a potom po častiach vmiešame vychladnutú kašu a citrónovú kôru a vyšľaháme hladký krém.

5. Krok

Krémom naplníme plát a ukladáme ich popritom na seba.Naplnený zákusok dáme do chladničky aspoň na 12 hodín nech zmäkne.Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, alebo prelejeme čokoládovou polevou.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...