Kakaový koláč s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
15
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 35m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Tento koláč najradšej robievam v lete a najviac chutí, keď je dobre vychladený.

Suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajcia
  • 120g kryštálový cukor
  • 200ml mlieko
  • 100ml oleja
  • 320g polohrubej múky
  • 1/2 prášok do pečiva
  • 2-3 polievkové lyžice kakaa
  • Plnka:
  • 250ml smotana na šľahanie 33 % (kto chce, môže dať aj stužovač šlahačky, ja som nedávala)
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1 vanilkový cukor
  • 1-2 polievkové lyžice práškový cukor
  • čerstvé jahody

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky. Potom ju vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.

2. Krok

Celé vajcia vyšlaháme s cukrom.

3. Krok

Pridáme mlieko a olej.

4. Krok

A ešte chvíľku šľaháme.

5. Krok

Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.

6. Krok

A primiešame kakao.

7. Krok

Cesto vlejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75

8. Krok

Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 -35minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok. Keď vychladne 3x prekrojíme zúbkovaným nožom.

9. Krok

Natrieme plnkou a poukladáme prekrojené jahody.

10. Krok

Položíme druhý plát, natrieme plnkou, poukladáme jahody a to zopakujeme, aj s tretím plátom.

11. Krok

Potom celý koláč natrieme plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Ja som posypala kakaom. Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 1- 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť, lepšie sa potom krája!

S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/kakaovy-kolac-s-jahodami.html

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?