Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kakaový koláč s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
15
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajcia
  • 120g kryštálový cukor
  • 200ml mlieko
  • 100ml oleja
  • 320g polohrubej múky
  • 1/2 prášok do pečiva
  • 2-3 polievkové lyžice kakaa
  • Plnka:
  • 250ml smotana na šľahanie 33 % (kto chce, môže dať aj stužovač šlahačky, ja som nedávala)
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1 vanilkový cukor
  • 1-2 polievkové lyžice práškový cukor
  • čerstvé jahody

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky. Potom ju vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.

2. Krok

Celé vajcia vyšlaháme s cukrom.

3. Krok

Pridáme mlieko a olej.

4. Krok

A ešte chvíľku šľaháme.

5. Krok

Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.

6. Krok

A primiešame kakao.

7. Krok

Cesto vlejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75

8. Krok

Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 -35minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok. Keď vychladne 3x prekrojíme zúbkovaným nožom.

9. Krok

Natrieme plnkou a poukladáme prekrojené jahody.

10. Krok

Položíme druhý plát, natrieme plnkou, poukladáme jahody a to zopakujeme, aj s tretím plátom.

11. Krok

Potom celý koláč natrieme plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Ja som posypala kakaom. Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 1- 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť, lepšie sa potom krája!

Tento koláč najradšej robievam v lete a najviac chutí, keď je dobre vychladený.

S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/kakaovy-kolac-s-jahodami.html

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: verdadedesabor

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies