reklama:

Kakaovo-smotanová DIA torta

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Snímek 5341
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 50m
reklama:
reklama:

super…

Suroviny

  • 3 ks korpusy kakaové dia
  • 70 g lekvár ríbezlový dia
  • 250 g maslo
  • 1 ks puding smotanový
  • 1 ks puding kakaový
  • 600 ml mlieko polotučné
  • 20 ks/tbl/ stéviové sladidlo
  • na posyp kakaový prášok

Postup prípravy

1. Krok

Korpusy som kúpila z cukrárne z Prievidze/pečú pre diabetikov,ale dá sa upiecť aj doma dia korpus,z 3 vajíčok,práškového sladidla,múky a kakaa...toto sa mi zdalo pohodlnejšie,korpus som natrela dia lekvárom a uvarila som si puding,do polovice mlieka,smotanový a do druhej kakaový puding a za stáleho miešania pridala ešte do teplého rozdrvené tbl.stévie po 10 do každého,alebo podla chuťi...

2. Krok

vyšľahala som maslo a potom som rozdelila do každého pudingu polovicu a oba krémy som vyšľahala do peny.Krém som si rozdelila do cukrárenských vreciek a na lekvár som povytláčala krém do kruhu ,striedavo kakaový a smotanový a položila som druhý korpus a ten som tiež natrela lekvárom a krém som dávala tak,že som začala smotanovým krémom ,aby ked sa torta rozreže,plnka vytvárala vzor šachovnice...

3. Krok

na vrch som dala tretí korpus , zvyšným kakaovým krémom som potrela vrch torty a posypala kakaom a bielym krémom som ju ozdobila ...

4. Krok

dá sa torta upraviť aj s repným cukrom,ale diabetici musia špekulovať,ako čo najmenej cukru spapkať...

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?