Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kakaové brownies

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kakaove brownies.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 85 g hladkej múky
  • 45 g kakaa
  • 2 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 115 g masla
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si rozpustíme kvalitné maslo.. Vezmite misku na miešanie a nalejte do nej rozpustené maslo. Pridáme cukor a miešame metličkou. Teplé maslo rýchlo rozpustí cukor.

2. Krok

Vajcia rozšľaháme v masle s cukrom. Pridajte štipku soli – poslúži ako zvýrazňovač chuti. Múku a kakao preosejeme. Týmto ich nasýtite kyslíkom, vďaka čomu bude cesto vzdušnejšie.

3. Krok

Cesto miešajte, kým nebude úplne hladké. Konzistencia by mala byť ako hustá kyslá smotana. Ak s cesto ukáže hustejšie (záleží na kvalite múky), rozrieďte ho trochou teplého mlieka.

4. Krok

Vezmite si vhodnú nádobu na pečenie. Pre tento recept bude fungovať akákoľvek tepelne odolná forma. Ak používate silikónovú formu, nemusíte ju natierať olejom. Kovovú, keramickú alebo sklenenú je však lepšie jemne natrieť rastlinným olejom, aby s cesto neprichytilo.. Nalejte cesto do formy a rovnomerne rozotrite stierkou.

5. Krok

Brownies pečieme v rúre predhriatej na 190°C 10-20 minút. Čas pečenia závisí od mnohých faktorov. Veľkosť formy, funkcie rúry. Pre toto množstvo surovín je najvhodnejšia forma 15 * 15 cm. Brownie sa zvyčajne nedopečie až do konca - vo vnútri by malo zostať vlhké. Ak ho však chcete prepiecť , pečte ho kým pri teste špáradlom nevytiahnete špáradlo suché.

6. Krok

Vo všeobecnosti mám rada brownies fondánového typu - keď vo vnútri získate takmer tekutý stred. Je to na vás čo máte radi. Brownies nakrájame na štvorce a podávame. K horúcemu sa hodí kopček vanilkovej zmrzliny - bude ako omáčka. Vychladnuté brownie pokvapkáme rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

177 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.