Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

kačacie prsia s brusnicovou omáčkou a grilovanou polentou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Utinaya grudka s polentoi
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

utinaya-grudka-s-polentoi-2 utinaya-grudka-s-polentoi-3 utinaya-grudka-s-polentoi-4 utinaya-grudka-s-polentoi-5 utinaya-grudka-s-polentoi-6

reklama:

Suroviny

  • 6 ks kačacích pŕs aj s kožou.(200 g )ks
  • soľ a korenie podľa chuti
  • na omáčku:
  • 250 g brusníc môžu byť aj mrazené
  • 75 g cukru
  • 70 ml pomarančovej šťavy
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • polenta:
  • 150 g kukuričnej krupice
  • 750 ml vody
  • soľ podľa chuti
  • 75 g masla
  • 30 g parmezánu
  • 3 - 4 vetvičky čerstvého tymiánu(lyžička sušeného.)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme polentu. V hrnci privedieme k varu osolenú vodu .Za stáleho miešania prisypávame kukuričnú krupicu .Varíme na miernom ohni za stáleho miešania na hustú kašu.cca 3 minúty.

2. Krok

Po odstavení pridáme nasekaný tymián maslo a nastrúhaný syr.

3. Krok

ešte teplú kašu navrstvíme na pekáč vyložený papierom na pečenie alebo alobalom a zarovnáme.(tľapkaním.)))

4. Krok

kaša nám zatuhne a potom sa nám bude dať dobre nakrájať na trojuholníky.

5. Krok

Poďme na omáčku.Brusnice si nasekáme na menšie kúsky pridáme nastrúhaný zázvor a cukor.Prilejeme 50 ml vody a varíme na miernom ohni 5 - 7 minút.prelisujeme cez jemné sitko a pridáme pomarančovú šťavu..pokiaľ chcete mať v omáčke kúsky brusníc lisovať nemusíte.

6. Krok

opäť dáme omáčku na oheň a redukujeme 3 - 5 minút.

7. Krok

Kačacie prsia si narežeme na koži do mriežky nasolíme a okoreníme.

8. Krok

Rozohrejeme panvicu a filety smažíme najskôr kožou dole 3 minúty.potom obrátime a ďalšie 3 minúty opekáme z druhej strany.prsia sa nám krásne zatiahnu a uložíme ich na pekáč.Filety na pekáči zapekáme kožou nahor.pri 200 °C cca 7 - 8 minút.Vyberieme z rúry a prikryté necháme odpočívať 5 minút.Pokiaľ máte radšej prepečené prsia tak samozrejme zapekajte dlhšie,s tým že po 5 minútach musíte teplotu v rúre stiahnuť na 180 °C.prsiam na prepečenie stačí 20 minút.

9. Krok

Pred podávaním si na grilovacej panvici vymastenej tukom.(môže byť aj kačací výpek )ugrilujeme polentu..z oboch strán.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8114 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.