Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemný jahodový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

Ciasto truskawkowa delicja 1.jpegCiasto truskawkowa delicja_1.jpegCiasto truskawkowa delicja_2.jpeg

reklama:

Suroviny

  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 1 lyžica solamylu
  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Krém:
  • 200 g masla
  • 1 jahodový puding + 300 ml mlieka
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • ďalej potrebujeme:
  • 300 g čerstvých jahôd
  • 1,5 balenia jahodových jaffa piškót
  • 1 balenie jahodového tortového želé
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Piškóta: Bielka vyšľaháme do pevnej peny, postupne sa pridávame cukor a potom jeden žĺtok. Zmiešajte múku s kakaom a práškom do pečiva a primiešajte ju do bielkovej zmesi. Všetko sa jemne premieša a naleje do formy na pečenie (asi 24x24 cm). Pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.

2. Krok

Krém: puding pripravíme s mliekom podľa receptúry na obale, necháme úplne vychladnúť. Mäkké maslo vyšľaháme, potom k nemu postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a citrónovú šťavu.(môžete použiť namiesto citrónovej šťavy jahodové pyré alebo jahodový sirup)

3. Krok

Naneste polovicu krému na spodnú časť piškóty a zakryte ju piškótami..Tie potom zatrite zostávajúcou časťou krému. Želé by malo byť pripravené podľa receptúry na obale.

4. Krok

Umyte jahody, odstráňte stopky, nakrájajte na polovice a vložte do krému. Nalejte mierne vychladnuté želé a vložte do chladničky na 3 alebo 4 hodiny (najlepšie na celú noc). Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25666 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.