reklama:

Jemné a vzdušné kysnuté cesto

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Rp508287_large.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 2:0 h
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 2:0 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 600 g polohrubej múky
  • 200 g masla
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice cukru
  • 7 g sušeného droždia alebo 21 g čerstvého
  • 85 ml vody
  • 130 ml mlieka
  • 1 vajce

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme kvások.Urobíme ho z vlažnej vody, 1 čajovej lyžičky cukru a z kvasníc.Necháme 10 - 15 minút vykvasiť.

2. Krok

Ku kvásku potom pridáme vlažné mlieko, a vajce.Pridáme preosiatu múku s cukrom, lyžičku soli a zmäknuté maslo.Vymiesime hladké cesto bez hrudiek..Miesime kým sa nám hmota neodlepuje od strán misky..

3. Krok

Cesto potom zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1,5 - 2 hodiny..Používame na sladké ale aj slané koláče...

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?