Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemné a vzdušné kysnuté cesto

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Rp508287_large.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 2:0 hod
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 600 g polohrubej múky
  • 200 g masla
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice cukru
  • 7 g sušeného droždia alebo 21 g čerstvého
  • 85 ml vody
  • 130 ml mlieka
  • 1 vajce

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme kvások.Urobíme ho z vlažnej vody, 1 čajovej lyžičky cukru a z kvasníc.Necháme 10 - 15 minút vykvasiť.

2. Krok

Ku kvásku potom pridáme vlažné mlieko, a vajce.Pridáme preosiatu múku s cukrom, lyžičku soli a zmäknuté maslo.Vymiesime hladké cesto bez hrudiek..Miesime kým sa nám hmota neodlepuje od strán misky..

3. Krok

Cesto potom zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1,5 - 2 hodiny..Používame na sladké ale aj slané koláče...

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...