reklama:

Jednoduchý bryndzový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
1
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 45m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1vajce
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • soľ
  • 180 ml kyslá smotana (alebo biely jogurt)
  • 250g polohrubá múka
  • Plnka:
  • 250g bryndza
  • údená slanina (oravská,gazdovská)
  • rasca
  • kôpor alebo mladá cibuľka

Postup prípravy

1. Krok

Zo surovín zamiesime vláčne krehké cesto.

2. Krok

Cesto rozvaľkáme (ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa formy, obkreslila kruh a pomocou papiera som cesto preložila do formy)

3. Krok

Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm. Na cesto si rovnomerne rozmrvíme bryndzu.

4. Krok

A dáme pokrájanú slaninu alebo kto nechce slaninu, tak si môže podľa chuti dať mladú cibuľku.

5. Krok

Dáme upiecť v rozohriatej rúre, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25 minút)

6. Krok

Opakovane som tento koláč spravila, ale bez slaniny a do plnky som dala bryndzu zmiešanú s kyslou smotamou a na vrch koláča som povykrajovala zvyšné cesto 😉 Prajem dobrú chuť!

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?