Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduché sézamové žemličky

reklama:
201212 209977 knead book hamburger buns thumb 625xauto 248173.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:30 hod

reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 1 žĺtok
  • 1,5 hrnčeka vlažnej vody
  • 20 g droždia
  • soľ
  • sézamové semienka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravíme kvások. V miske zmiešame rozdrobené droždie s trochou vody a s dvomi lyžicami múky. Keď kvások podkysne zmiešame ho s múkou, ktorú osolíme a postupne pridávame vodu. Vypracujeme hladké cesto a dáme kysnúť zakryté na hodinku.

2. Krok

Cesto premiesime a pokrájame na asi 20 kúskov. Vyformujeme do malých bochníčkov a dáme na plech ešte na 10 minút. Potrieme žĺtkom a posypeme sézamom. Dáme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme 15 minút.

3. Krok

Môžeme posypať aj syrom , budú ešte lepšie:)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2077 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.