Jednoduché plnené zemiaky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Screenshot_7.jpg
  • Kusov: 6
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 1:20 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 4 - 6 stredných zemiakov
  • 100 g čedaru alebo iného syra
  • 100 g slaniny na plátky
  • 150 ml kyslej smotany
  • pažítka alebo jarná cibuľka
  • olej

Postup prípravy

1. Krok

Vyberieme si zemiaky približne rovnakej veľkosti pretiahnutého tvaru a tie umyjeme .Plech alebo pekáč si vymastíme a zemiaky poukladáme .pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 30 - 40 minút.Potom vyberieme a necháme mierne vychladnúť.rúru ešte nevypínajte.

2. Krok

Keď sú zemiaky vychladnuté pozdĺžne ich rozrežeme na dve časti každý a stred jemne lyžicou vydlabeme.(striedku zo zemiakov môžete použiť alebo jednoducho zjesť v našom recepte ju nebudete potrebovať)..Zvnútra ich mierne vytrieme olejom alebo maslom a vrátime nazad do rúry kde ich zapekáme ďalších 7 - 10 minút.

3. Krok

Kým sa nám zemiačiky dopekajú slaninku ktorú máme nakrájanú na plátky nakrájame na menšie kúsky a orestujeme ju na panvici .

4. Krok

Zemiaky vyberieme z rúry naplníme slaninkou a posypeme nastrúhaným syrom.vrátime do rúry a zapečieme kým sa syr úplne nerozpustí.

5. Krok

Potom vyberieme z rúry na každý dáme za lyžicu kyslej smotany a dozdobíme nakrájanou cibuľkou alebo pažítkou..Podávame ešte horúce.

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?