Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduchá torta s jahodami a so šľahačkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoducha torta s jahodami a so slahackou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
cukar.com.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 g tmavej čokolády
  • 125 g masla
  • 1 vanilkový struk
  • 6 vajec
  • 125 g práškového cukru
  • štipka soli
  • ďalej potrebujeme :
  • 500 g jahôd
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový struk
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • kakao na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hrnci zmiešame na kocky nakrájanú čokoládu a maslo a na miernom ohni ich rozpustíme. Vanilku rozpolíme a oškrabeme zo semiačok a pridáme ich k čokoláde a maslu.

2. Krok

Vyšľahajte vaječné žĺtky s cukrom . Vmiešajte rozpustenú čokoládu a maslo a pokračujte v miešaní ešte trochu, aby sa vstrebali prísady.

3. Krok

Zvlášť si vyšľaháme bielká so štipkou soli.. Do zmesi žĺtkov a čokolády vmiešajte tuhý sneh na dvakrát alebo trikrát. Miešajte to najskôr energicky, aby ste zmes trochu zriedili, a potom ju jemne premiešajte, aby sa zachovala pena. Zmes preložíme do tortovej formy s priemerom 22 - 23 cm, vyloženej papierom na pečenie a mierne vymastenej maslom.

4. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C asi 30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme desať minút odpočívať.

5. Krok

Jahody umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a preložíme do hrnca. Pridajte k nim cukor a vyšrabaný vanilkový struk.. Jahody a cukor varíme , kým nerozvaria, potom oheň zmiernime a ďalej ich varíme, kým trochu nezhustnú. Bude to trvať 15-20 minút. Cieľom je získať silnú jahodovú polevu, nie džem. Uvarenými jahodami polejeme koláč, ktorý je ešte vo forme. Sladkú smotanu zašľahajte do tuhej šľahačky a rozotrite ju na vychladené jahody. Nakoniec všetko posypte trochou kakaového prášku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

529 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.