reklama:

Jednoduchá musaka

Kuchyňa:
Náročnosť:
Musaka
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 1:10 h
  • Hotové Za: 1:30 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 600 g mletého mäsa (hovädzie + bravčové)
  • 1 kg zemiakov
  • 2 ks mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 polievková lyžica mletej červenej papriky
  • 1 lyžica papriky štipľavej
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • 1 menšia cuketa
  • 2 paradajky
  • 1 paprika zelená
  • 1 biely jogurt
  • 1 strúčik cesnaku
  • 125 g smotanového syra
  • 7 lyžíc kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • štipka jedlej sódy
  • petržlenová vňať

Postup prípravy

1. Krok

Pekáč si vymastíme a vysypeme strúhankou.Zemiaky si ošúpeme , a nakrájame na menšie kocky, takisto ošúpeme mrkvu a môžeme ju nastrúhať na hrubom strúhadle.Ošúpeme cibuľu a najemno ju nakrájame.Všetko si dáme do misky a pridáme aj nastrúhanú cuketu na hrubom strúhadle a papriku nakrájanú na drobno.

2. Krok

V inej miske si rozrobíme mleté mäso pridáme šálku teplej vody, koreniny a soľ..Zmes prelejeme k zelenine a premiešame.Navrstvíme na pekáč ..Zmes by mala byť zaliata vodou ak nieje prilejeme..

3. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme cca 35 - 40 minút..čas od času otvoríme rúru a zmes vidličkou premiešame..

4. Krok

Po uplynutí 40 minút pridáme paradajky nakrájané na kolieska a pečieme ďalších 5 minút..Medzitým si pripravíme zálievku.

5. Krok

V miske si zmiešame múku s jogurtom, pridáme vajcia , kyslú smotanu, smotanový syr trochu soli a pretlačený strúčik cesnaku..Nakoniec primiešame jedlú sódu a dobre všetko premiešame.

6. Krok

lyžicou navrstvíme na musaku a na niektorých miestach popicháme aby sa zálievka dostala až na dno.

7. Krok

Vrátime do rúry a zapekáme 15 _ 20 minút kým sa nám na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka.

8. Krok

Pred podávaním dozdobíme lyžicou kyslej smotany a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?