Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduchá musaka

Kuchyňa:
Náročnosť:
Musaka
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 1:10 h
  • Hotové Za: 1:30 h
reklama:

Suroviny

  • 600 g mletého mäsa (hovädzie + bravčové)
  • 1 kg zemiakov
  • 2 ks mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 polievková lyžica mletej červenej papriky
  • 1 lyžica papriky štipľavej
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • 1 menšia cuketa
  • 2 paradajky
  • 1 paprika zelená
  • 1 biely jogurt
  • 1 strúčik cesnaku
  • 125 g smotanového syra
  • 7 lyžíc kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • štipka jedlej sódy
  • petržlenová vňať

Postup prípravy

1. Krok

Pekáč si vymastíme a vysypeme strúhankou.Zemiaky si ošúpeme , a nakrájame na menšie kocky, takisto ošúpeme mrkvu a môžeme ju nastrúhať na hrubom strúhadle.Ošúpeme cibuľu a najemno ju nakrájame.Všetko si dáme do misky a pridáme aj nastrúhanú cuketu na hrubom strúhadle a papriku nakrájanú na drobno.

2. Krok

V inej miske si rozrobíme mleté mäso pridáme šálku teplej vody, koreniny a soľ..Zmes prelejeme k zelenine a premiešame.Navrstvíme na pekáč ..Zmes by mala byť zaliata vodou ak nieje prilejeme..

3. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme cca 35 - 40 minút..čas od času otvoríme rúru a zmes vidličkou premiešame..

4. Krok

Po uplynutí 40 minút pridáme paradajky nakrájané na kolieska a pečieme ďalších 5 minút..Medzitým si pripravíme zálievku.

5. Krok

V miske si zmiešame múku s jogurtom, pridáme vajcia , kyslú smotanu, smotanový syr trochu soli a pretlačený strúčik cesnaku..Nakoniec primiešame jedlú sódu a dobre všetko premiešame.

6. Krok

lyžicou navrstvíme na musaku a na niektorých miestach popicháme aby sa zálievka dostala až na dno.

7. Krok

Vrátime do rúry a zapekáme 15 _ 20 minút kým sa nám na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka.

8. Krok

Pred podávaním dozdobíme lyžicou kyslej smotany a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...