Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduchá musaka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Musaka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 1:30 hod

reklama:

Suroviny

  • 600 g mletého mäsa (hovädzie + bravčové)
  • 1 kg zemiakov
  • 2 ks mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 polievková lyžica mletej červenej papriky
  • 1 lyžica papriky štipľavej
  • mleté čierne korenie
  • rasca
  • 1 menšia cuketa
  • 2 paradajky
  • 1 paprika zelená
  • 1 biely jogurt
  • 1 strúčik cesnaku
  • 125 g smotanového syra
  • 7 lyžíc kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • štipka jedlej sódy
  • petržlenová vňať
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pekáč si vymastíme a vysypeme strúhankou.Zemiaky si ošúpeme , a nakrájame na menšie kocky, takisto ošúpeme mrkvu a môžeme ju nastrúhať na hrubom strúhadle.Ošúpeme cibuľu a najemno ju nakrájame.Všetko si dáme do misky a pridáme aj nastrúhanú cuketu na hrubom strúhadle a papriku nakrájanú na drobno.

2. Krok

V inej miske si rozrobíme mleté mäso pridáme šálku teplej vody, koreniny a soľ..Zmes prelejeme k zelenine a premiešame.Navrstvíme na pekáč ..Zmes by mala byť zaliata vodou ak nieje prilejeme..

3. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme cca 35 - 40 minút..čas od času otvoríme rúru a zmes vidličkou premiešame..

4. Krok

Po uplynutí 40 minút pridáme paradajky nakrájané na kolieska a pečieme ďalších 5 minút..Medzitým si pripravíme zálievku.

5. Krok

V miske si zmiešame múku s jogurtom, pridáme vajcia , kyslú smotanu, smotanový syr trochu soli a pretlačený strúčik cesnaku..Nakoniec primiešame jedlú sódu a dobre všetko premiešame.

6. Krok

lyžicou navrstvíme na musaku a na niektorých miestach popicháme aby sa zálievka dostala až na dno.

7. Krok

Vrátime do rúry a zapekáme 15 _ 20 minút kým sa nám na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka.

8. Krok

Pred podávaním dozdobíme lyžicou kyslej smotany a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4425 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.