reklama:

JAKITORI – japonské národné jedlo

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
20969_105094439510522_17318_n (1)
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 2 zväzky cibuľka mladá
  • 650 g mäso kuracie bez kostí a kože
  • Omáčka: 1 hrnček omáčka sójová
  • 1/2 hrnčeka víno suché biele
  • 1/4 hrnčeka cukor
  • 1 ks cibuľka mladá
  • strúčik cesnak
  • kúsok kôry citrónovej

Postup prípravy

1. Krok

Mladú cibuľku a umyté kuracie mäso zbavené zvyškov šliach a tuku nakrájame na približne rovnaké kúsky dlhé asi 4 cm a napichujeme na dve špajdle tak, aby ste mali medzi špajdlami medzeru. Takto sa vám mäso nebude počas grilovania samo pretáčať. Kým si pripravíme omáčku, pripravené ražníky odložíme do chladničky.

2. Krok

Do hrnca dáme sójovú omáčku, víno, cukor, kúsok citrónovej kôry, nakrájanú cibuľku a cesnak mierne roztlačený plochou stranou noža. Necháme zovrieť na miernom ohni a 5-10 minút varíme za stáleho miešania alebo kým omáčka mierne nezhustne. Precedíme a necháme vychladnúť. Trocha omáčky si môžeme odložiť ako dip.

3. Krok

Ražníky dáme na gril a po prvom otočení potierame omáčkou. Teraz často otáčame a potierame až dovtedy, kým nebude mäsko hotové. Omáčka na povrchu vytvorí jemnú glazúru.

4. Krok

v prípade že nieto gril, dá sa to normálne aj v rúre urobiť...chutí to super s varenými zemiačkami

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?