Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

„Jahodový oblak“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodovy oblak 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 žĺtky
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Pusinková vrstva:
  • 4 bielky
  • 180 g práškového cukru
  • ďalej :
  • 300 g jahody
  • 1 lyžička škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky dáme mäkké maslo. Pridajte cukor. Môžete pridať citrónovú kôru. A pridajte lyžicu vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru pre chuť. Dobre rozotrite silikónovou stierkou alebo lyžicou. Pridajte vaječné žĺtky a opäť dobre premiešajte.. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame.. Vymiesime jemné krehké cesto.. Cesto sa vám bude mierne lepiť na ruky.

2. Krok

Zapekaciu misu (ja mám formu 23x23 cm) vyložíme papierom na pečenie .. Cesto rozotrieme a rovnomerne rozložíme na dno formy. Hrúbka cesta bude približne 1 cm. Krehký koláč pečieme v rúre predhriatej na 180ºC do svetlohneda asi 20 minút.

3. Krok

Kým sa koláč pečie, pripravíme si jahody. Opláchnite ich studenou vodou a odtrhnite chvosty. Jahody dobre osušte papierovými utierkami. Ak chcete, môžete jahody poprášiť trochou škrobu.

4. Krok

Vyšľaháme bielka. V čistej a suchej miske, bez stôp tuku, vyšľaháme bielka. Šľaháme na strednej rýchlosti mixéra, kým nebudú nadýchané. Postupne pridávame cukor a ďalej šľaháme, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.

5. Krok

Koláč vyberieme z rúry , rozložíme bielkový sneh rovnomerne po celom koláči. Môžete urobiť krásne vlny. Na bielká rozložíme jahody. Koláč vrátime do rúry predhriatej na 180 °C. A pečieme 15-20 minút, kým pusinky nie sú svetlozlaté.

reklama:
Jahodovy oblak 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

951 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.